Freya, ama i senyora de la seva pròpia sexualitat

BeFreya

El nom del projecte prové de la deessa nòrdica Freya.

Freya és la deessa de l’amor, el plaer, la fertilitat, la màgia… i tot allò relacionat amb la sexualitat, entre d’altres moltes qualitats. Era desitjada per qualsevol ser vivent, però mai va permetre que ningú decideixi per ella , doncs, era ella qui tenia el poder i el dret a escollir qui volia ser i amb qui volia estar.

Convidem a tota persona a ser com Freya, ama i senyora de la teva pròpia sexualitat, empoderar-te, estimar-te, agafar les regnes i deconstruir totes aquelles creences patriarcals.

Diversitat

Diversitat és tot “allò diferent”. Però, diferent de què?

Vivim en una societat marcada per una sèrie de normes, de rols, que cada persona ha de complir. El que ens regeix la sexualitat, és la cisheteronorma, és a dir, tothom pressuposa que un bebè que neix amb penis és un nen – serà cisgènere -, que li agradaran les nenes – heterosexual – i complirà amb certs rols establerts. 

Llavors, per què és necessari educar-nos a partir de la diversitat?

Perquè existeixen tants tipus de persones com persones al món i totes som vàlides. Hem d’acceptar i estimar la diversitat, per crear una societat basada en el respecte i l’empatia a tothom qui l’habita.

Sexualitat

Treballem tant la sexualitat des del seu sentit més ampli com la seva interacció amb la vida de totes les persones.

L’autoestima i la relació d’una persona amb ella mateixa és un dels aspectes fonamentals quan parlem de sexualitat. 

L’autoconeixement és la clau per entendre la teva sexualitat i la de les altres persones.

Contemplar i valorar la diversitat sexual en ajuda a tenir millors relacions interpersonals i intrapersonals.

La identificació sexual es compon de 4 esferes que interrelacionen en una mateixa persona, però cadascuna és independent de les altres; el sexe biològic, la identitat de gènere, l’expressió de gènere i l’orientació sexoafectiva.

Interseccionalitat

Totes som éssers que interactuen amb el món de la nostra perspectiva.

Aquesta depèn de molts factors com les desigualtats que ens afecten, el context on les estem vivint, quins privilegis tenim sobre altres persones, quins avantatges puc tenir personalment davant la meva situació, etc.

Som el vèrtex d’un conjunt d’eixos que ens travessen i influeixen d’una manera determinada.

Col·laboradores

Fa més de dos anys que ens dediquem a l’educació afectivosexual perquè existiu persones que ho feu possible!

Escola ArrelsEscola Sant JordiEscola Joan PeruchoZer Subirats –
Escola El MontcauEscola Abel FerraterInstitut Coster de la TorreInstitut Ernets Lluch i MartíInstitut Joan Puig i FerreterConsell Comarcal Baix PenedèsGrup de Mestres del PrioratAjuntament del VendrellAjuntament d’AlbinyanaAjuntament de Sant Vicenç dels HortsAjuntament de Llorenç del PenedèsAjuntamen de la Selva del CampAjuntament de ReusColla Castellera de Vilafranca del PenedèsSIFIAR TarragonaAjuntament de CunitAjuntament de l’Arboç

img
img
img
img
img
img
img
img
img
img